Nieuws

Netwerkdag Recreatie en Toerisme. Op woensdag 13 maart is de VVV Gemert-Bakel met wethouders van de gemeente Gemert-Bakel, enkele ambtenaren en toeristische ondernemers naar het kasteel van Alde Biezen in België geweest om samen te praten over toerisme. In de bus werden enkele stellingen voorgelegd waarover men kon nadenken of ideeën kon geven. Zoals “hoe kunnen we zorgen voor een goede balans tussen natuur en toeristen” of “Welke voorzieningen of attracties voor dagrecreatie ontbreken er in de recreatieve sector in Gemert-Bakel” Een geslaagde dag met een mooie rondleiding in het kasteel van Alde Biezen. Kijk hier voor een mooie reportage van Omroep Centraal.

Nieuw Inspiratiepunt. Sinds mei 2023 heeft de VVV Gemert-Bakel een nieuw Inspiratiepunt gerealiseerd. Samen met de gemeente Gemert-Bakel en diverse andere instanties is er in Gemert een interactieve beleefruimte. Een kleine VVV winkel die in oppervlakte meer dan verdubbeld is kunnen bezoekers via een VR bril, een luisterhoorn, luikjes, knopjes, draaipanelen en een touchscreen zelf op ontdekking uit. Met dank aan:

Gemeente Gemert-Bakel, Waterschap Aa en Maas, Rabobank Peelnoord, Boerenbondsmuseum, Kasteel Gemert BL Huisvesting, Gemert Vorstendom